بتن نفوذ ناپذیر در برابر آب
در عرصه ساخت و ساز ساختمان ها و امکان مختلف یک مشکل شایع وجود دارد و آن این است که به دلیل نفوذ پذیری آب، احتمال تخریب سازه ها به سرعت بالا میرود. به همین دلیل مسئله ضدآب سازی سازه ها( آب بندی سازه) از جمله موضوعات بسیار مهمی است که باید در اولویت توجه مهندسان قرار گیرد. جذب آب سبب صدمات ظاهری و سازه ای زیادی در سازه ها می شود که از مهمترین این آسیب ها می توان به شوره زدگی سازه و یا پوسته شدن رنگ آن اشاره کرد.
ایجاد قارچ ها و کپک ها نیز از دیگر صدمات سازه ای هستند که در نتیجه نفوذ بیش از حد آب ایجاد می شوند و باعث کاهش انعطاف پذیری و مقاومت سازه ها خواهند شد. با توجه به اینکه بتن از جمله پر کاربردترین مصالح ساختمانی به شمار می رود توجه به میزان جذب آب توسط آن، موضوع مهمی است که در اولویت توجه قرار می گیرد. بتن یک ماده ی متخلخل به شمار میرود و در صورت آب بندی نشدن، می تواند با گذشت زمان میزان زیادی آب را در خود جذب کرده و به دلیل آلوده شدن به مواد مختلف از جمله مواد شیمیایی تخریب گردد می توان عمر طولانی و دوام بالای بتن را بوسیله آب بندی کردن آن میسر ساخت.
همین الان با ما تماس بگیرید : 09359826001 – 09359826001
آدرس دفتر : آمل آمل خ هراز آفتاب 16 بین رضوان 10 و 12 پاساژ داودی طبقه سوم پ 64
نفوذ ناپذیری بتن به چه عواملی بستگی دارد؟
برای اینکه بتنی نفوذناپذیر با جذب رطوبت بسیار بسیار پایین تولید شود نیاز است یک سری موارد به طور صحیح رعایت گردند از جمله این موارد می توان به موارد زیر اشاره نمود
توجه به میزان نسبت آب به سیمان
به منظور تولید بتن نفوذ ناپذیر با سطح آب بندی قابل قبول لازم است که نسبت آب به سیمان کمتر از از ۴۵درصد در نظر گرفته شود تا ترکیب آب و سیمان به نحو احسن انجام گیرد و در نتیجه خمیر سیمان ساخته شده از حداقل سوراخ های آبگذار برخوردار شود . به همین نسبت وقتی که نسبت آب به سیمان از ۶۵درصد تجاوز کند، نفوذناپذیری بتن سریعا افزایش خواهد یافت و به همین ترتیب اگر نسبت آب به سیمان از ۴۵ درصد به ۸۰ درصد افزایش پیدا کند، ضریب نفوذ ناپذیری بتن نیز به ۱۰۰برابر افزایش خواهد یافت.
درزهای اجرایی
منظور از درز های اجرایی، قسمت هایی هستند که احتمال دارد آب از طریق آنها نفوذ پیدا کند، به همین دلیل بسیار اهمیت دارد که حتی الامکان از آنها اجتناب شده و مجرای آنها بسته شود. از آنجایی که لایه های ضعیف متخلخل ممکن است بر روی سطح بتن قدیم بچسبد و باعث افزایش جذب آب شود بسیار ضروری است که مخلوط به میزان مناسب و با در نظر گرفتن حداقل استفاده از آب تولید شود.
چسبندگی بین لایه های بتن
به منظور بهبود چسبندگی لایه های بتن، به کار گیری موارد زیر توصیه می شوند:
- لازم است ابتدا لایه اول بتن به طور صحیح و قبل از اینکه سفت و سخت شود کاملا تمیز گردد و سپس با استفاده از برس سیمی، سطح بتن تراشیده شود و در نهایت لایه دوم بر روی لایه اول ریخته شود.
- بهتر است تا جای ممکن سطح لایه زیرین بتن را مرطوب نگه دارید
- برای اینکه از چسبندگی دو لایه جلو گیری کنید بهتر است که یک لایه نازک ساخته شده از دوغاب سیمان پر تلند خالص را بر سطح بتن قبلی بریزید
- توصیه می شود قبل از اینکه دوغاب سیمان به گیرش اولیه برسد، چند سانتی متر بتن جدید همراه با تعدادی سنگ دانه های درشت برروی سح بتن ریخته شود
- برای اینکه عملیات اجرایی به طور دقیق تری انجام گیرد می بایست بتن ریزی به شکل پیوسته صورت گیرد
عمل آوردن بتن و مراقبت از آن
در زمان ساخت بتن نفوذ ناپذیر، می بایست حداکثر توجه و مراقبت در عملیات ریختن،عمل آوردن بتن اعمال شود تا جدا شده گی مواد متشکله در تولید بتن رخ ندهد. توجه به این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که جدا شده گی مواد تشکیل دهنده بتن سبب می شود که نفوذ ناپذیری آن تا حد زیادی کاهش یابد. نکته مهم و شایان توجه این است که هر قدر نسبت آب به سیمان زیادتر شود به همان نسبت، رسیدن به بتنی توپر سخت تر خواهد بود.
نسبت اختلاط سیمان و آب
به طور معمول با توجه به نوع سازه، نسبت های مشخص اختلاط مصالح سنگی، مقدار آب و همچنین میزان استفاده از سیمان و نیز حداکثر قطر دانه ها مشخص می گردند. مصرف آب بیش از اندازه در زمان ساخت بتن باعث خواهد شد که سطح جرم مخصوص بتن تا حد زیادی پایین بیاید و به دنبال آن، میزان نفوذپذیری بتن تا حد زیادی بالا رود. توجه به میزان اسلامپ مخلوط در بتن از جمله نکات مهم و با اهمیتی است که باید به طور دقیق کنترل گردد تا اینکه میزان آن به ۵۰میلیمتر کاهش بیابد.