کاربرد کنف در ساختمان
/0 دیدگاه/در مقالات/توسط adminکاربرد کنف در ساختمان
کاربرد کنف در ساختمان | شرکت امنا در سال 1396 در شهرستان آمل تاسیس شده است و با کادری مجرب با سابقه درخشان با تکیه بر اصول و مبانی مهندسی در زمینه طراحی و اجرا از صفر تا صد در خدمت شما هموطنان و کار فرمایان عزیز می باشد .
قطعا تا به اکنون نام کناف به گوشتان خورده و یا حتی آن را به چشم دیده اید اما ممکن است که ندانید که کناف چیست و از چه متریالی هایی ساخته شده است. حال به دلیل مصرف بالای کناف در مصارف ساختمانی و پرکاربرد شدن این سازه در صنایع مختلف، قصد داریم در ادامه شما را به طور کامل با کناف آشنا کنیم. پس همینجا بمانید تا با این سازه پرکاربرد آشنا شوید.
کناف چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
کناف یک سازه و یا ورق های بزرگ گچی از پیش ساخته شده است که در کارخانه ها به صورت خشک تولید و وارد بازار می شود. واژه کناف، نامش برگرفته از سازنده آن یعنی کارل کناف می باشد. این سازه که از سال ۱۹۹۲ که برای اولین بار در آلمان ساخته شده تا به اکنون بسیار محبوب معماران و ساختمان سازان قرار گرفته است.
چرا که به دلیل ویژگی ها و مزیت هایی که دارد؛ در صنایع دکوراسیون داخلی، ساختمان سازی، ساخت لوازم دکوری و تزیینی و … کاربرد وسیعی پیدا کرده است. به گفته ی تمامی طراحان و ساختمان سازان، کناف یکی از بهترین گزینه برای معماری زیباتر، آسان تر و ایمن تر است. بی شک کناف جایگزین بسیار مناسبی برای مصالح و شیوه های سنتی مانند رابیتس است.
,,,,,,
مزیت های کناف چیست؟
همانطور که خواندید؛ متریال اصلی کناف، گچ است. به همین دلیل از انعطاف پذیری بالایی برخوردار شده است. به لطف کناف، شما هر طرح دلخواهی که برای سقف، دیوار و سایر بخش های یک محیط از جمله دیوار پشت تلویزیون، اپن آشپزخانه، زیر راه پله و … در نظر داشته باشید؛ به راحتی با کناف می توانید آن را خلق کنید.
از دیگر مزیت های کناف، می توان به سرعت بالای اجرای آن اشاره کرد. در رابیتس که یک شیوه سنتی است؛ به نصب رابیتس، گچ کاری، گچبری، جوشکاری و … نیاز است. در صورتی که برای اجرای کناف بر روی سقف و دیوار به این عملیات نیاز نخواهد بود. به طور مثال در رابیتس کاری باید زمانی برای خشک شدن گچ ها سپری کرد. اما در کناف کاری به دلیل خشک بودن گچ ها و از پیش ساخته شدنشان دیگر خبری از انتظار کشیدن جهت خشک شدن مصالح نخواهد بود. علاوه برای آن ها، برای اجرای کناف احتیاجی به نیروی انسانی کمتری نسبت به اجرای رابیتس نیاز خواهد بود. به طور مثال برای جوشکاری، گچ بری و … به نیرو های متخصص مرتبط نیاز است در صورتی که برای اجرای کناف به چنین متخصصانی نیازی نیست.
از سوی دیگر وزن کمتر ورق های کناف به دلیل خشک بسیار پایین است. وزن کم ورق ها باعث بالا رفتن سرعت اجرای کار، کاهش هزینه های حمل و نقل، افزایش سطح بهره وری نیرو های انسانی، بالا رفتن سطح ایمنی در برابر زلزله شده است.
از دیگر مزیت های کناف می توان به قابلیت ترکیب شدن با روکش و متریال های دیگر برای ایجاد خاصیت ضد رطوبت، ضد حریق و آکوستیک اشاره کرد. به طور مثال اگر قصد دارید سقف استخر، سرویس بهداشتی، حمام را تزيين کنید؛ می توانید به سراغ کناف ضدرطوبت بروید. همچنین برای محیط آموزشی، سالن مطالعه، آموزشگاه موسیقی و … از کناف آکوستیک بهره ببرید. یعنی هم از زیبایی آن استفاده کنید و هم محیط را عایق کنید.
قابل ذکر است که هزینه ی اجرای یک طرح دکوراتیو با کناف نسبت به دیگر متریال ها بسیار پایین تر است. به همین دلیل بسیاری از کارفرمایان و صاحب خانه ها برای صرفه جویی در هزینه به سراغ کناف می روند.
از دیگر مزایای ورق های کناف می توان قابلیت تعمیر و تعویض، قابلیت بازیافت مواد و مصالح بیش از ۷۵ درصد، کاهش نخاله های ساختمانی نسبت به سایر کار های دکوراتیو مانند رابیتس، قابلیت دسترسی به تاسیسات پشت کناف به دلیل وجود فضای مابین دیوار ها و سقف ها، قابلیت رنگپذیری، ، ترکیب نور و رنگ و اجرای یک نورپردازی شیک و… اشاره کرد. در مقابل، عدم مقاومت در برابر ضربه، نگهداری و پخش گرد و خاک را می توان جز معایب آن دانست.
کاربرد کناف در ساختمان سازی
یکی از اصلی ترین کاربرد های کناف، ساخت سقف های کاذب تزیینی برای ساختمان ها می باشد. به طور مثال امروزه اکثر خانه های نوساز با کناف دکور شده است. از سقف پذیرایی و آشپزخانه گرفته تا سقف اتاق ها، راهروها و … همگی با کناف تزيين شده است.
یکی دیگر از کاربرد های کناف می توان به ساخت دیوار های کاذب پوششی اشاره کرد. البته این روش برای تعمیر و بازسازی خانه های قدیمی استفاده می شود. برای اجرای این نوع کناف کاری، ورق های گچی کناف با پیچ کردن به یک سازه فلزی، به دیوار متصل می شوند.
از دیگر کاربرد های کناف، ساخت دیوارهای جداکننده است. دیوار های جداکننده همانطور که از نامشان مشخص است؛ برای تقسیم بندی کردن و ایجاد چندین فضا در یک محیط مشخص مورد استفاده قرار می گیرد. به طور مثال در شرکت ها و ادارات برای جدا کردن بخش ها از یکدیگر از کناف جداکننده استفاده می شود.
از دیگر کاربرد های کناف، می توان به ساخت سقف های یکپارچه اشاره کرد. به طور مثال برای سقف محیط های بزرگ آموزشی، اداری و .. از تایل های ۶۰*۶۰ گچی استفاده می کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!